Nationalpark Thy

​- Velkommen til

Danmrks største vildmark​

Det vestlige Thy er udpeget til at være den første danske nationalpark. Nationalpark Thy strækker sig i et op til 12 kilometer bredt bælte langs den jyske vestkyst fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Et enormt og uspoleret naturområde på ialt 244 km2 - næsten på størrelse med Langeland. I nationalparken kan man bevæge sig mellem udstrakte, vindblæste vidder og duftende nåleskove. Man kan også kaste sig i Vesterhavets glimtende bølger eller cykle gemmen de svale klitplantager.

Nationalparken er et sammenhængende naturområde for både mennesker, planter og dyr. I Hanstholm Vildtreservat, der ligger i nationalparken, yngler mere end 30 forskellige fuglearter, og bl.a. odderen har fundet et fristed ved reservatets søer. Agger Tange - i den sydlige ende af nationalparken - er en af Nordeuropas vigtigste rastepladser for talrige flokke af vandfugle. Tangen er udpeget til international fuglebeskyttelsesområde.

Samtidig er nationalparken et stort stykke danmarkshistorie. Området rummer talrige gravhøje fra bronzealderen, og de mange tyske bunkers langs kysten minder om dengang, Danmark var frontlinie for et forventet angreb fra de alierede styrker under Anden Verdenskrig. Den stride vind og sandets flugt ind over land er synlig ved bl.a.de forladte landbrugsjorde, der idag ligger hen som klithede eller plantage. Alt sammen vidnesbyrd om en tid for ikke så længe siden, hvor livet ved vestkysten var barsk for befolkningen.

I Nationalpark Thy skifter skifter både vejret og naturen konstant. Fra en piskende vind fuld af salt havduft ved kysterne til milde briser inde i den våde, dampende skovbund. Men uanset, hvor man bevæger sig i parken, fornemmer man områdets storhed. Her er højt til himlen, og det er svært at lade være med at strække armene over hovedet og fylde lungerne med frisk luft.

Velkommen til Nationalpark Thy​

DER SPILLES TIL VINTERGREEN

Der skal tues op, også i semi rough

Der må ikke køres i golfbiler og scooter pga. meget vand på banen....